Akoestische oplossingen

Elke dag hebben we te maken met geluid. Op kantoor, in de werkplaats, het restaurant en in openbare ruimtes. Wij leveren producten die de geluidsdruk wegnemen en ruimtes aangenamer maken. 

Wat is akoestiek?

Absorptie en weerkaatsing

We hebben elke dag met geluiden om ons heen te maken. Geluid kaatst tegen objecten en wanden in de ruimte. Het absorbtieniveau van de objecten en wanden in deze ruimte, bepaalt de akoestiek en galm in de ruimte. 

Galmen door weerkaatsing van het geluid

Een ruimte met bijvoorbeeld veel beton, metaal en glas heeft een laag absorbtieniveau, waardoor geluid heen en weer wordt gekaatst en dit veroorzaakt een (na)galm. Alle materialen in de ruimte hebben dus invloed op de akoestiek.

Absorptie

Het geluid verdwijnt in het materiaal

Plaats je in zo’n ruimte materiaal dat een hoge absorbtiewaarde heeft, dan ‘verdwijnt’ het geluid in het materiaal. Op deze manier wordt het geluidsniveau verlaagd en hebben de mensen in de ruimte minder last van het (na)galmen van het geluid.

Wat is slechte akoestiek?

Wanneer een ruimte geen geluidsabsorberende objecten bevat, wordt het geluid weerkaatst. Als iemand in deze ruimte geluid maakt, verspreidt de geluidsgolf zich door de ruimte. Hierdoor raakt het geluid de wanden en objecten in de ruimte, wat zorgt voor een nagalm. De ontvanger van dit geluid hoort daardoor niet alleen rechtstreeks het geluid van de bron, maar ook de weerkaatsing van het geluid.

Geluidsdruk op het werk

In een professionele omgeving zijn een goede akoestiek en goede verstaanbaarheid van groot belang. Wanneer deze elementen niet optimaal zijn, kan er niet met alle zorg en aandacht worden gewerkt. Met alle gevolgen vandien.

Last van bellende collega’s of omgevingsgeluid?

Door het plaatsen van een akoestisch frame aan de muur of (halfhoge) scheidingswanden wordt het geluid van de bellende collega geabsorbeerd doordat deze tegen de akoestische wand aan praat en het geluid ‘verdwijnt’. 

Concentratieproblemen

Enthousiaste kinderen op een kinderdagverblijf kunnen heel veel geluid produceren. Het is dan van belang dit voor de leid(st)ers een werkbare sitautie blijft. Door extra geluidsabsorberende plafondsystemen op te hangen, wordt het geluidsniveau sterk verlaagd. Hierdoor wordt de kans op hoofdpijn door omgevingsgeluid sterk verminderd.

Akoestiek op kantoor

Het niet kunnen concentreren door geluidsoverlast is voor velen een herkenbare situatie. Geluid van converserende collega’s, het koffiezetapparaat, de waterkoker, het kopieerapparaat. Voor uw collega’s of medewerkers kan dit heel vervelend zijn en dit komt de productiviteit vaak niet ten goede. De open ruimtes en kantoortuinen die we tegenwoordig veel zien, hebben hier een groot aandeel in. Om meer rust te creëren, zijn extra geluidsabsorberende scheidingswanden of een akoestisch frame aan de muur de oplossing.

Rumoerige restaurants

Bij een grote ruimte – zoals een restaurant – moet goed worden nagedacht over de akoestiek. Een grote ruimte waar veel mensen samenkomen, kan al snel als gehorig worden beschouwd en dit is voor de personen in de ruimte onaangenaam. Door in rumoerige restaurants extra geluidsabsorberende plafondsystemen op te hangen, wordt het geluidsniveau sterk verlaagd.

Wil u een AkoPrint of meer informatie?

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op

11 + 15 =